Временен кабинет или бързи избори?

КСоментар на Финансистът и икономист Юлиан Войнов

Временен кабинет или бързи избори? | StandartNews.com

Финансистът и икономист Юлиан Войнов, който беше кандидат за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" каза пред БНР: Налага се като най-приемливо мнението правителството да изпрати Плана за възстановяване до 30 април. 

"Добър или лош това е Планът, който имаме. Времето е изключително малко и няма да стигне, за да се промени целият. По-добре в този вид да бъде изпратен на Европейската комисия, а на по-късен етап да се въведат някакви корекции от новото правителство или новия парламент, отколкото сега да се забави внасянето му", подчерта той.

По думите му България е една от страните с най-малко заделени средства, спрямо БВП, за възстановяване от пандемията:

Икономистът обясни, че логиката на изготвения План, както и целите и стратегията, които той преследва, не отговарят на изискванията, които са необходими за промяна на българската икономика.

Юлиан Войнов припомни, че програмите за подпомагане на бизнеса изтичат в края на май и няма предвидени средства за следващите месеци:

"Политическите партии в парламента ще са тези, които ще носят отговорност за управлението и състоянието на държавата оттук нататък. Затова по-добър вариант е дори временно и с минимален срок правителство, отколкото да се тръгва веднага на предсрочни избори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай