ВОЛЯ: Парламентът да отмени решението за F-16

Народът не иска да полага усилия за такава покупка, заяви Марешки

ВОЛЯ: Парламентът да отмени решението за F-16 | StandartNews.com

"Воля" иска парламентът да отмени решението за започване на преговорите за закупуване на F-16. Това заяви в парламента лидерът на партията Веселин Марешки в декларация от името на групата. По думите му вчера министърът на отбраната Красимир Каракачанов е признал, че преговорите със САЩ за нов боен самолет не вървят и е вероятно да няма сделка. "С други думи, си призна, че няма капацитета да защити националния интерес", коментира Марешки. 
   Народът не иска да полага усилия за такава покупка, заяви Марешки. Народът иска политиците да положат усилия да има пари в джоба си, допълни той. "Защо бедният и изстрадал български народ, голяма част от който живее на прага и под прага на бедността, да дава милиарди, за да има работа за други народи? Къде във всичко това виждате държавническо мислене, а още повече патриотизъм", попита лидерът на "Воля". "На военния министър ще му кажа едно - слаби сте в големите сделки, не ви бива, има много да учите", каза Марешки и призова делегацията във Вашингтон да бъде върната обратно и да не харчи повече пари. 
   "Настояваме правителството да се заеме много спешно с по-важните задачи - спешни мерки за повишаване стандарта на живот на българския народ, не на американския", посочи Марешки. По думите му това е истинската родолюбива цел и посока за развитие на държавата. Първо българите и техните доходи, после всичко останало, подчерта той. 
   След това на брифинг в кулоарите на парламента Марешки заяви, че групата ще внесе предложения за законодателни промени, с които минималната пенсия да е в размер на 300 лв. 
   Попитан защо "Воля" са гласували за избора на Десислава Танева за земеделски министър Марешки заяви, че като първа политическа сила ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов имат право да предлагат каквито искат кандидатури за постовете в правителството, но те носят и отговорността. "Те си носят отговорността, рейтингът им спада и все по-ясно става на всички, че има една единствена алтернатива в сегашния политически живот и това е коалицията "Воля - българските родолюбци", каза Марешки. "Ние не сме се излагали, смея да твърдя, че и в бъдеще няма да се излагаме", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай