ВМРО иска план за работа с маргиналите

Не минава месец без нагло, показно убийство или друго престъпление, каза Искрен Веселинов

ВМРО иска план за работа с маргиналите | StandartNews.com

„Водата е важна тема, въздухът е важна тема, има и други важни, но най-важната тема за Обединени патриоти е общество ли сме, единна нация ли сме или социалната разруха и умишленото окалване и принизяване на институциите вече дават своите отровни плодове и ни превръщат в сбор от мразещи се хора.“ С тези думи започна изказването си съпредседателят на парламентарната група на Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов по време на първото заседание на Народното събрание за 2020 година.

„Всички са приковали поглед в Перник и цъкат с езици или въздишат, от скоро народът си има и нарочен за генерален виновник, а истината е, че виновниците са десетки и вината им е разхвърляна в много години, през които се е бездействало. Допускало се е да се амортизира техническа инфраструктура, докато започне да произвежда пет пъти повече загуби, отколкото полезно доставена вода. Никой не е обръщал внимание на сигналите до бедствието. И затова всеки има вина - и тези, които днес са опозиция, и тези, които управляват“, заяви още Веселинов. Според него същото се случва в социалната сфера. „Не минава месец без нагло, показно убийство или друго престъпление на маргинали. Правим се, че не забелязваме, а политиката на безразборно плащане на социални помощи създава вече второ поколение социопати - хора, за които законът не значи нищо, чуждата собственост не значи нищо, чуждият живот не значи нищо. Чувството за безнаказаност се възпитава още от люлката. Днес е случаят в Галиче, вчера беше Сотиря, Русе, Войводиново и т.н. и т.н.“, допълни народният представител.

Ето какво заяви в декларацията от името на парламентарната група Искрен Веселинов:

Благодарение на участието в управлението на ОП ние имаме първи плахи стъпки в правилната посока - обвързахме социалните помощи с изисквания за образование, труд и социализация, приехме, че не може да има социално слаби, живеещи в дворци, каращи лимузини или гуляещи с дни за сметка на спокойствието на съседите си. Но това е крайно недостатъчно. Трябва системен подход, държавна политика, а не хаотични действия, защото кризата в тоя сектор значи просто едно - гражданска война. (Не глад, не жажда, а война на гетата срещу реда, закона и обществото).

Затова в началото на тази пленарна сесия категорично заявяваме: абсолютен приоритет за нас ще бъдат темите, свързани със  социализация на маргинализираните цигански общности. За това е нужно да се приеме и нова концепция. Чакаме тази концепция, изискваме от МС да я приеме. Наше основно оръжие трябва да бъде образованието - повишаване обхвата на 5- и 6-годишните деца в задължително предучилищно образование в подготвителните групи и създаването на позитивни навици у тях.

Настояваме и за задължително предучилищно образование от 4-годишна възраст и заплащане на таксите за детски градини от държавния бюджет.

Ще работим за повече патриотизъм в учебния процес, за възстановяване на предмета „Родинознание“ и завършване цялостния преглед на учебното съдържание и изчистване на тезите от антибългарска или джендър идеология. Въвеждане на военно обучение в училище също остава наш приоритет.

Ще направим стъпки за законодателно регламентиране и финансово обезпечаване на доброволната военна служба, за да засилим родната войска.

Наш основен приоритет остава и противодействието на битовата престъпност: ще предложим създаване на доброволни отряди за опазване на обществения ред, а също ограничени функции на общините в тази сфера. Ще искаме и иницииране на промени в Наказателния кодекс и в Закона за административните нарушения и наказания, които да доведат до премахване чувството за безнаказаност. Предложили сме вече нормативно регламентиране на наказанието „безвъзмезден труд в полза на обществото”, което да се прилага алтернативно на наказанието „глоба” за лица, които нямат възможност да заплатят наложената им глоба за извършени нарушения в горите например или при нарушаване на обществения ред.

Искаме приемане на нова наказателна политика и приемане на нов Наказателен кодекс (НК). Промяна на определението за маловажен случай с оглед противодействието на конвенционалната престъпност. Разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, криминализиране проповядването на радикален ислям.

Искаме целенасочена политика за поддържане на българската идентичност, език и култура в традиционните и новите български общности в чужбина. Включително програми за финансиране на български организации и медии зад граница съгласно Закона за българите, живеещи извън Република България. Законодателно регламентиране на „Карта българин“, даваща право на престой, работа и обучение в страната на българите от традиционната диаспора, за което имаме внесен законопроект. Не внос на емигранти, а завръщането на българите в Родината е наша заветна цел.

Не на последно място ние държим да се продължи борбата срещу произвола на монополите и банките. Бяхме инициатори на много промени в ГПК, които защитават обикновения българин от това и ще продължим в същата посока. Поставяме си и нова цел: през тази календарна година НС да приеме закона за гражданската несъстоятелност - да премахнем института на вечния длъжник, на вечния роб на банки и лихвари.

С тези задачи влизаме в новия политически сезон. Не смятаме да напускаме управлението - не защото за нас то е самоцел или сме особено доволни от партньорите си, а защото излезем ли, ще влезе ДПС и циганизацията на страната ни и корупционните схеми ще бъдат изведени на ново, по-високо ниво.

А ние сме тук за да браним националния интерес!

България над всичко!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай