Вигенин: Проява на лош вкус е Цветанов да води листата на ГЕРБ в Пиринско

Вигенин: Проява на лош вкус е Цветанов да води листата на ГЕРБ в Пиринско | StandartNews.com

"Проява на лош вкус е поставянето на Цветан Цветанов за водач на листата на ГЕРБ в Пиринско. Все пак той има осъдителна присъда на първа инстанция и не може да се бори за доверието на хората", категоричен бе Криситан Вигенин, водач на пиринската листа на коалиция "БСП - лява България".

Въпреки това той хвърли ръкавицата към бившия вътрешен министър и го призова на дебат по проблемите на държавата и областта. Той представи своя отбор от кандидати за народни представители в четвъртък в Благоевград и подчерта, че социалистите в Пиринско влизат в предизборната битка като един сплотен тим. Той разкритикува позицията на военния министър Велизар Шаламанов, който в програмата "Визия 2020: България в НАТО" обяви, че националната ни сигурност е под заплаха от Русия.

"Нашето правителство водеше балансирана политика в отношенията с Русия, в кризата с Украйна. Виждаме, че този баланс сега се губи. България отива в посока, която не е в интерес на българските граждани. Затова бих призовал служебното правителство да се фокусира върху въпроси, които са от неговата компетентност и да не изразява позиции, които ще имат дългосрочни последици за страната ни", подчерта бившият външен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай