Вежди: Борисов и Радев да седнат на една маса

Премиерът е обграден от подмазвачи, каза Рашидов

Вежди: Борисов и Радев да седнат на една маса | StandartNews.com
  • Премиерът е обграден от подмазвачи, каза Рашидов

 „Ежбите на двама генерали не могат да станат повод за национална катастрофа“. Това заяви председателят на комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов пред бТВ. И призова Бойко Борисов и Румен Радев да седнат на една маса.

По думите му преди няколко месеца той е видял желание за смирение от страна на премиера Бойко Борисов, но президентът не му е отговорил със същото. Големите мъже са длъжни да седнат на една маса и да потърсят помирение.

„Знаем ли биографиите на тези, които искат да яхнат младите? Искат да ни убиват, искат народен съд, искат бесилки… това ли е демокрацията? Това, че много хора мълчат, това не значи, че те са се смирили да бъдат заплашвани от двама-трима полудели хора. Доброто също има юмруци“, каза Рашидов.  Той добави, че не бива да се стига до „гражданска война“, но ако се допусне – за това ще са виновни Радев и Борисов. Рашидов заяви, че на антиправителствените протести има провокатори, които са платени.

Кои са мутрите в парламента, аз ли съм мутра, тези 240 човека в парламента мутри ли ги наричаме?, попита още големият творец по повод изказването на президента Румен Радев по време на откриването на новия политически сезон в Народното събрание.

„Така не се говори. Президентът слезе и заобиколен от едни момчета с черни фланелки и синджири, които бутаха кофите за боклук върху полицията и го изпратиха до президентството. Той не се ли вижда как това изглежда отстрани? Отвратително е. Един президент, не е президент на 5 или 10 протестиращи. Да, има протести, всички сме съгласни, демокрацията позволява, ами останалите 7 млн., които не протестират? Той не е ли президент на тези хора“, каза още Рашидов.

Депутатът заяви, че не напада държавния глава, а просто го призовава да влезе в ролята си на държавен глава. „Ролята на един президент е да сведе глава пред националните ценности, да си поеме задълженията като президент на българския народ“, добави той.

 „Хората искат да променят нещо и това ще го приемем. Не е вечен никой, да, и Бойко ще слезе от тази сцена, но не и чрез тази истерия. Нека дойдат изборите и ако толкова им е омръзнало това управление, младите могат да изберат каквото искат. Изборът е в ръцете им, а не в камъните и паветата“, посочи депутатът от ГЕРБ.

Рашидов беше категоричен, че не е чул нито едно послание от демонстрантите, освен призиви за насилие. Народният представител коментира, че премиерът е обграден от „подмазвачи“, той уточни, че скоро не се е виждал с него. „Всички, които му бяха на колене, на яслата, сега ще го предадат първи. Аз за това съжалявам“, посочи още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай