Кръстева: ДПС би следвало да е желан партньор

Тя отрече да са скрит, таен партньор на ГЕРБ

Кръстева: ДПС би следвало да е желан партньор | StandartNews.com

 

ДПС би следвало да в желан партньор на всяко управление, коментира депутатът от Движението за права и свободи  Велислава Кръстева пред Канал 3. По думите й това се аргументира от 2 неща – те са предвидими като политическа партия и имат ясни евроатлантически ценности, на които стъпват. Това тяхно поведение е такова независимо дали са в позиция и управаленито.

"Настоящото управление продължава да разчита на нас, въпреки че заложи да управлява с националистите. И ние знаем това и носим тази отговорност защото за нас отговорността за бъдещето на цялата държава е по-важно от конкретната партийно противопоставяне в ролята ни на опозиция", поясни Кръстева. Поводът за коментарът пък е изказването на нейния колега Йордан Цонев преди седмица, според който ДПС има общи идеологически прилики и сходсва с ГЕРБ. По думите на Кръстева ГЕРБ сами са констатирали 99 % сходство на тяхната програма с тази на ДПС.

Тя категорично отрече да са скрит, таен партньор на ГЕРБ. "Всичко, което се прави е абсолютно явно и то се случва в НС", аргументира се тя. Кръстева даде разлика с поведението на БСП, които по време на пандемията и кризата избрали да бъдат "креслива опозиция", докато ДПС избрали по-тихия, но по-конструктивен път да подкрепят мерките, за да се даде на обществото нужната сигурност.

Кръстева поясни, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е в основата на всяко нещо, което формацията прави – и като концепции и като идеи. Преди години той заговори за нуждата от рестарт на модела на демокрацията и даде пример с рестарта в природата, което ставало чрез  катаклизми - всякакви, включително и един вирус.

"Сега се намираме в ситуация, в която хем природата се рестартира, хем демокрацията ще не ще – също. Това което дефектира преди пандемията, сега неизбежно трябва да се реформира", каза Кръстева. По думите й на следващите избори за НС след около 9-10 месеца партиите ще са изправени пред предизвикателство.  Причината - избирателите, след всичко това, което се случава - икономическа и социална криза, ще искат партии, които дават съгласие и могат да носят отговорността какво се случа с живота и сигурността на гражданите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай