Васко Тодоров: Свършеното в Западен парк е "ремонт върху ремонта"

Това предизвиква изключително легитимни реакции сред обществеността на явно негодувание

Васко Тодоров: Свършеното в Западен парк е "ремонт върху ремонта" | StandartNews.com

Дейностите по проекта за възстановяване на Западен парк припокриват емблематичния критерий „ремонт върху ремонта“. Това каза общинският съветник от „БСП за България“ Васко Тодоров по време на заседанието на СОС, относно ремонта на парка.

Той обясни, че ще гласува против по няколко причини. „Първо, възстановително-ремонтните дейности по проекта за възстановяване на Западен парк - представителна част продължават вече трета година. По никакъв начин не можем да бъдем убедени, че същите ще приключат до 30.11.20 г., а няма да продължат през следващата 2021 година“, посочи Тодоров

Той изтъкна, че като технологична последователност, обем, както и финансирането на настоящия ремонт, напълно препокриват емблематичния критерий, известен още като „ремонт върху ремонта“ и съвсем успешно се конкурират с извършваните такива на ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Дондуков“.

Васко Тодоров добави, че този подход на работа, предизвиква изключително легитимни реакции сред обществеността на явно негодувание. „Опитите да се прикрият поредиците от грешките, непрофесионален подход и определено пилеене на пари и средства чрез кадрови промени, а именно освобождаването на поредния заместник-кмет, не могат да ни заблудят и са обречени на неуспех“, каза още общинският съветник от „БСП за България“.

Според него искането за предоставяне на допълнителни средства в размер 3.5 млн. лева с ДДС от бюджета на Столична община с обосновката, че ще бъдат ползвани само при необходимост, при досегашната история по работата на проекта, е нелогично и необосновано. „В известен смисъл е и морално укоримо, особено с оглед на настъпилата обстановка на пандемия, при която всеки един лев трябва да бъде изразходван изключително прецизно и при строг контрол“, подчерта Васко Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай