Валери Симеонов: Животът е по-важен от парите

Това коментира пред БНТ лидерът на НФСБ

Валери Симеонов: Животът е по-важен от парите | StandartNews.com

"Сринахме и стъпкахме в праха лекарите и хората, които бяха прави като казаха, че "Ще се мре яко". Това коментира пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който се обяви за пълно затваряне на държавата заради увеличаващите се случаи на коронавирус.

"Не сме по-съвършени, нито по-напреднали от Германия, Франция, Италия, Австрия. Това, което правят тези държави, трябва да бъде приложено. Има нещо по-важно от икономиката, от печалбата на който и да било и това е човешкият живот", заяви Симеонов.

По думите му, "това трябва да бъде приложено в България, особено с растящата пандемия".

Симеонов съобщи, че ще предложи утре на Председателския съвет на Народното събрание да се премине на дистанционна работа заради увеличаващия се брой на заразени народни представители.

Зам.-председателят на парламента съобщи, че от всички парламентарни групи има случаи на заболели депутати.

Валери Симеонов коментира и мерките в държавата: "Много добре разбирам тежката ситуация, в която се намират предприятията, по-скоро наглото погазване на обявените заповеди и мерки и държавата да продължава да подава ръка и да подпомага дребния и средния бизнес", каза той.

Не пропусна да коментира казуса с "пловдивска дискотека", която "направила див луд чалга купон без маски и днес с перце да им се налагат дребни санкции".

Относно бъдещето си Валери Симеонов каза, че "има депутати-куфари, които стоят по пет мандата", без да са направили нищо. Той самият не държи в следващия парламент да е депутат.

"Съдът да не е свещена крава, това е погазване на закона", каза в заключение той по повод позиция на Съдийката колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която защити магистрати от Върховния касационен съд (ВКС) и осъди изявление на зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов срещу тях по повод делото, което загуби от Слави Трифонов

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай