В ГЕРБ бесни: Манолова заключила документите

Само тя държи сигналите на Илчовски, каза Димитър Главчев

В ГЕРБ бесни: Манолова заключила документите | StandartNews.com

Документите, които земеделският производител Светослав Илчовски е предоставил на парламентарната комисия по ревизия на управлението за последните 10 години са само в председателката Мая Манолова. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, който заедно с Михаил Миков гостува при Мария Цънцарова по bTV. Главчев заяви, че е недопустимо, че сигналите на Илчовски не са били предоставени на нито един от народните представители от ГЕРБ. Всъщност, това е поредният човек от партията на Борисов, който днес се оплака от Манолова по медиите.

"На никого не са предоставени тези документи. Никой не ги е виждал. Не може да правиш панаир в Народното събрание, не можеш да газиш с кални ботуши по Правилника на НС, каза още Главчев. Той заяви още, че много хора звънят на премиера, за да търсят помощ, по повод твърдението на бизнесмена Иван Ангелов, че е търсил съдействие от Борисов за камионите си през Турция. "Много хора му се обаждат", заяви Главчев и дори посочи, че е бил свидетел, когато му звъняли за спасителни операции.

Относно твърденията на Илчовски за рекет, Миков каза, че „ако той е плащал, данъчните да се поинтересуват откъде е взимал тези пари. Да се види в коя банка ги държи, да се установи всичко онова, което се твърди“.

Според Главчев "това са бизнес отношения. Ако е корупция, има си органи, които трябва да се самосезират".

Днес стана ясно, че прокуратурата е започнала проверка по твърденията както на Илчовски, така и на Иван Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай