Цветанов се срещна с вътрешния министър на Испания

Цветанов се срещна с вътрешния министър на Испания | StandartNews.com

Мадрид. Цветан Цветанов изказа благодарност за подкрепата на испанското правителство за включването на военното крило на Хизбула в списъка на терористичните организации след атентата на летище „Сарафово" и случая в Кипър. Това стана по време на среща на заместник-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов с министъра на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандез Диаз в Мадрид, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Като пример за доброто сътрудничество между България и Испания двамата посочиха и съвместната полицейска операция между службите на двете страни за задържането на 3 тона кокаин в Испания. „Това беше операция, осъществена съвместно с българските, испанските, британските служби и Агенцията за борба с наркотиците DEA от Съединените щати", припомни Цветанов. Освен това заместник-председателят на ГЕРБ запозна испанския министър с политическата ситуация в България и със сериозните проблеми около бежанската вълна от Сирия у нас, която реално е и заплаха за целия Европейски съюз.

Испанският вътрешен министър Хорхе Диаз потвърди отличните си оценки за работата на българските служби под ръководството на Цветанов и подчерта, че той винаги ще бъде скъп гост както на Испанската народна партия, така и на него като министър на вътрешните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай