Цветанов приглася на президента

Иска служебен кабинет, а не нова Конституция

Цветанов приглася на президента | StandartNews.com

 

Вятърът на промяната за бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов задуха толкова силно, че отми времената, когато беше първи ястреб срещу държавния глава, сега е негов първи политически ортак в битката срещу Борисов. В лов на електорат в сърцето на Родопите, той заяви, че трябва не нова Конституция, а бърза оставка и предсрочни избори със служебен кабинет на Радев.   

„През последните 15 години темата за Велико народно събрание и нова Конституция винаги е влизала в политическото поле на обсъждането, но когато искаш да реализираш това, за което говориш ти трябва да си подготвен да го направиш. Защото оставайки 6 месеца до приключване на мандата на този парламент, да кажеш, че ще внесеш проект и ще създадеш работна група, която да изработи проект за нова Конституция първо е несериозно и това показва една безпомощност, защото ако си имал тези намерения, то трябваше да започнеш това още в началото на мандата на сегашния парламент“, коментира Цветанов при посещението си в Рудозем.

Той смята, че загубата на доверие в сегашните институции минава само и единствено през служебен кабинет, за да може да има допълнителна гаранция, че изборите ще бъдат честни и прозрачни и всички политически субекти, които ще участват ще бъдат с равни възможности, предупреждава Цветанов.

Той даде и тежката си оценка за 1 година ГЕРБ без него: „ В партията няма никакъв политически живот, от една уважавана политическа сила, през последната една година ГЕРБ се превърна в най-мразената партия, която консолидира и леви, и десни“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай