Цветанов: Обсъждаме изборното вето идните дни

Попитан дали имат единно становище по промените в Изборния кодекс и президентското вето, Цветанов посочи, че коалиционните партньори ще продължат разговорите в предстоящите дни...

Цветанов: Обсъждаме изборното вето идните дни | StandartNews.com

Ще продължим разговорите за ветото в предстоящите дни, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред репортери след срещата между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в Народното събрание във връзка с промените в Изборния кодекс и ветото на президента, предаде Агенция Фокус.

Попитан дали имат единно становище по промените в Изборния кодекс и президентското вето, Цветанов посочи, че коалиционните партньори ще продължат разговорите в предстоящите дни.

Председателят на ПГ на ГЕРБ обясни, че на срещата с патриотите е обсъдено всичко, свързано със законодателната дейност на Народното събрание. Попитан дали ще подкрепи идеята депутатите, които не идват на работа, да не получават пари, Цветанов отговори: „Вие, ако не отидете на работа, ще получите ли заплати от вашите работодатели? Смятате ли, че тези, които не идват на работа, трябва да получават заплати? Смятаме, че трябва да бъдем солидарни с всички тези български граждани, които когато не отидат и не упражнят правото си на работа, нямат право да получават и съответното възнаграждение. Няма престация, която да е осъществена, няма да получаваш и заплата. Това е, което ще предприемем като действия. Смятаме, че това е искрено и истинско пред българските избиратели“.

Във връзка с отношенията в малката коалиция, Цветанов добави, че мнозинството е стабилно и това се доказва с регистрацията във всеки пленарен ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай