Цветан Цветанов прави НПО

НПО-то ще се занимава с евроатлантически въпроси

Цветан Цветанов прави НПО | StandartNews.com

Освободеният от ръководството на ГЕРБ Цветан цветанов съобщи пред журналисти след Националния съвет на партията, че смята да основе неправителствена организация. Това ще бъде новата инициатива на Цветанов, който продължава да бъде член на партията.

"Това може би е първото интервю, което давам и заставам пред камери. Имах възможност да осмисля всичко, което се е случило през всички тези години. Благодаря и на вас, че отразявахте всичко толкова обективно. Благодаря ви, бъдете живи и здрави", заяви Цветанов пред събралите се журналисти, цитиран от ПИК.

"С премиера сме се чували, няма неизяснени неща. Националното събрание бе проведено, за да бъдат гласувани всички оставки - на мен и госпожа Бъчварова и да бъдат направени промени в устава. От тук нататък няма да участвам в избори"

На въпрос на ПИК дали е бил "сготвен", той отговори: "Дайте да не говорим за това кой е бил сготвен или не. Важното е, че съм лоялен човек. и благодаря на всички приятели тук в залата. Много ясно беше прочетено в залата какви са изискванията при подаване на оставка и трябваше да се мине през тази процедура. Това е мое волеизявление, мое решение и щеше да бъде с други емоции, ако някой друг беше направил предложението за моето отстраняване", отбеляза Цветанов.

Запитан от репортерите какво работи в момента, той отговори: "В момента сме с юристи, които ще подготвят един център за евроатлантически анализи и сигурност. Плановете ми са да бъда малко по-често със семейството си, което бях лишил от това през всичките тези години. Благодаря ви".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай