ЦИК започва разяснителната кампания за местните избори

ЦИК започва разяснителната кампания за местните избори | StandartNews.com

Централната избирателна комисия (ЦИК) започва разяснителната кампания за предстоящия местен вот под мотото "По-близко до избирателите". В периода от 6 до 24 юли членовете на ЦИК ще посетят всички 28 областни центрове в страната, за да запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове, както и ще отговорят на въпроси на граждани и медии, свързани с упражняване правото на глас, изискването за уседналост, гласуването с преференции и др.

Срещите ще бъдат отворени за цялата общественост като всеки гражданин може да се информира за деня, часа и мястото на провеждането им от интернет страницата на ЦИК и на съответната областна администрация, съобщават от комисията.

На 6 юли представителите на ЦИК ще бъдат в Силистра, Русе и Бургас. На 7 юли – в Разград, Търговище, Шумен, Ямбол и Сливен; на 8 юли във Велико Търново, Габрово, Добрич, Стара Загора; на 9 юли – Варна, Пазарджик; на 13 юли – Смолян, Видин; на 14 юли – Кърджали, Хасково, Монтана, Враца; на 15 юли – Пловдив, Ловеч, Перник, Кюстендил; на 16 юли – Плевен и на 17 юли в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай