Трус в Делиормана: ДПС изключи Бейзи

Бейзат Яхя изхвърча от Движението заради заиграване с ГЕРБ

Трус в Делиормана:  ДПС изключи Бейзи | StandartNews.com

Една новина от Делиормана обиколи държавата за часове, защото става дума за един от най-влиятелните хора в Североизточна България.

За уронване на престижа на партията и неспазване на Устава на ДПС , Централният съвет изключи Бейзат Яхя, съобщи зам. председателят на партията Ахмед Ахмедов, цитиран от 24shumen.com.

Яхя бе кадровикът на ДПС в Делиормана, известен бе и с близките си отношения с ГЕРБ, когото те наричат ласкаво „Бейзи“. Председател е на УС на Североизточно държавно предприятие и зам. шеф на едно от най- грижливо подпомаганите ловни стопанства - „Паламара“, което се стопанисва от бившия шеф на Лукойл Валентин Златев. Бейзат е дългогодишен председател на общинския съвет на Венец и зам- председател на областната структура на ДПС в Шумен.

Изключването му от ДПС е по искане на областния лидер в Шумен Айсел Руфад, съобщил член на висшето ръководство пред местния сайт. Мотивите са два – работил по време на изборите за местните структури за ГЕРБ и играл солово срещу ДПС във Венец. По време на номинациите за кметове, Бейзад издигна кандидатурата на сина си в града, но лично почетният председател на ДПС Ахмед Доган избра да влезе в напреварата Нехрибан Ахмедова, която спечели изборите. Яхя обаче не се отказал и решил да наложи свой човек за Председател на общинския съвет, което преляло чашата на търпението в ДПС. Централният съвет единодушно взел решение за изключването му от партията без нито едни „въздържал“ се или „против“.

С отстраняването му ДПС дава поредния ясен сингал, че втвърдява позиция към всички членове, независимо от позиците им, които Заиграха собствена игра по време и след изборите. Общинският съветник в Кърджали Ферди Мурад беше изключен от партията заради неизпълнение на партийно решение и неподкрепа на кандидатурата на новия председател на Общинския съвет в Кърджали.  ДПС-Сунгурларе излезе с официална декларация, че изключва Халил Ахмед, заради нечестна предизборна пропаганда, проява на безотговорност към ценностите и Устава на ДПС и уронване на престижа на структурите. На първото заседание на местния парламент, Ахмед зае страната на ГЕРБ и така осигури мнозинство на кмета Георги Кенов. Със същите мотиви преди дни бе изключен от  ДПС-Поморие и Пламен Огнянов. Местната структура го призова да напусне Общинския съвет, „защото подведе вота на избирателите“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай