Тошко Йорданов към ДБ: Ставате за смях

Заместник-председателят на партия "Има такъв народ" посече Стефан Тафров от градската десница

Тошко Йорданов към ДБ: Ставате за смях | StandartNews.com
  • Заместник-председателят на партия "Има такъв народ" посече Стефан Тафров от градската десница

"Айде малко да спрем с импровизациите, че ставате за смях". Така зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов отговори в Туитър на високопарните изявления на Стефан Тафров от Демократична България по какво се различават избирателите на двете партии. Йорданов е водач на листата на ИТН в Пловдив и на един от МИР-овете в София.

ВИЖ ОЩЕ: Тафров обиди на интелект избирателите на Слави

Йорданов публикува и таблица от социологически разбивки на вота за парламент. Те анализират образователния ценз на избирателите на различните формации.

От таблицата става ясно, че от хората, гласували за Има такъв народ с с "висше/полувисше“ образование на 18% - колкото и за Демократична България.Средно образование имат – 16 на сто от хората, гласували за ИТН, основно - 6%. В колонката на "Демократична България“ със средно образование са 4 на сто, с основно и по-ниско – 2 на сто.

Един от поводите за поста на Йорданов стана изказването стана Стефан Тафров от "Демократична България", който пред Дойче веле заяви: "Нашите привърженици задават трудни въпроси. Те се интересуват от програмата ни, от намеренията ни, спорят с нас. Докато изглежда, че – това е лично мое впечатление – привържениците на ИТН са запленени по-скоро от харизмата на лидера. Ние сме различни като политическа субстанция и като политическа стилистика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай