Тома Биков с мрачна прогноза

В началото на един нестабилен период за политическата система, който се надявам, че ще приключи с възстановяване на диалога. Но не мисля, че има потенциал да се случи в следващата една година

Тома Биков с мрачна прогноза | StandartNews.com

Вероятно сме в началото на един доста нестабилен период за политическата система на България, който се надявам, че ще приключи с възстановяване на диалога. Но не мисля, че има потенциал да се случи в следващата една година". Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Опорни хора".

Парламентаристът смята, че първата възможност за преодоляване на тежката политическа нестабилност са президентските избори. "За съжаление, за първи път в последните 30 години парламентарните избори нямат потенциал да бъдат ключ към решаването на политическата нестабилност. Това не е криза, което виждаме. Политическа криза е тогава, когато парламентът не е в състояние да функционира и да излъчи правителство", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът подчерта, че ГЕРБ не се страхува от служебно правителство. "В момента се намираме в много сложна икономическа ситуация, може да се каже, че е криза, която тепърва ще се усеща от цялото общество. Има потенциал за социална криза. Имаме редица предизвикателства в международен план. Мигрантската криза може да е затихнала в момента, но не е отминала в никакъв случай. Има много сложни процеси в ЕС. В тази ситуация ние ще останем без парламент, нито една икономическа мярка не може да се приеме от служебното правителството, бюджет също не може да се приеме", коментира Биков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай