Съветниците от БСП гневни на ремонт в София

Констатираме изключително тревожна тенденция в управлението на столицата,

Съветниците от БСП гневни на ремонт в София | StandartNews.com

С остра позиция срещу некачествените ремонти в София излязоха съветниците от БСП в столицата.
От вчера сме свидетели на поредния некачествен ремонт в дългия списък на сметката на Столична община през последните няколко години. Случаят с разтопения битум по бул. "Дондуков" в участъка между моста "Чавдар" и ул. "Кракра", както и в района на ул. "Тодорини кукли", показва, че системата за "контрол върху контрола" на "ремонт на ремонта" на Столична община не работи, заявиха червените общинари в специална позиция.

Ето какво още се казва в позицията на общинските съветници от групата на БСП в СОС:

"Звучи нелепо и предизвиква присмех призивът на заместник-кмет по транспорта на Столична община към гражданите, претърпели щети на автомобилите си заради разтопения битум, да се справят сами като претендират щети пред фирмата изпълнител.

За съжаление сме принудени да констатираме изключително тревожна тенденция в управлението, осъществявано от Столична община - серия от некачествени ремонти. Само ще припомним - ремонтите пред НДК, на бул. "Дондуков", на бул. "Шипченски проход", "Западен парк". Не можем да пропуснем и емблематичния ремонт на ул. "Граф Игнатиев", при който проблемите се редуват в зависимост от смяната на времето - ту слънцето надува настилките, ту дъждът ги изравя. И всеки път обясненията на управляващите в Столична община са едни и същи - "ще наложим санкции и глоби, изпълнителят ще оправи нещата за негова сметка".

А къде остава интересът на гражданите на София, които всъщност накрая плащат сметката?

Преди местните избори през есента на 2019 г., а и след тях кметът на София Йорданка Фандъкова обеща нов начин на управление, осъществявано от нов екип от доказани експерти. Затова ние, общинските съветници от БСП, настояваме кметът и нейният екип да представят публично мерките, които смятат да предприемат за недопускане в бъдеще на "прахосване" на публични средства чрез некачествени строителство и ремонти. Настояваме и за публично представяне на справка за наложените глоби на фирмите изпълнители на изброените проблемни ремонти на територията на Столична община.

Защото при всеки нов проблем, създаден от некачествено изпълнен ремонт или строителство, слушаме едни и същи приказки, закани и обещания. Отвреме-навреме гърмят и бушони. А какво ще се случи, когато бушоните свършат?
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай