Стойнев: БСП ще подкрепи силни граждански фигури

Той е категоричен, че в левицата има стабилност и тя е в добра кондиция

Стойнев: БСП ще подкрепи силни граждански фигури | StandartNews.com

Бих казал, че на поляните под Бузлуджа имаше повече хора от миналата година. В крайна сметка тези 40 000 човека, които бяха, показаха, че партията има желание да се бори и да устоява със социалните ценности, да поведе страната към един успешни местни избори… Това каза пред БНР Драгомир Стойнев – заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“.

В предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ той допълни, че няма опасност партията „да се изтощи преди крайния спринт“.

Стойнев е категоричен, че с новите субсидии „всички партии освен БСП“ вече няма да служат на интересите на българските граждани, а ще трябва да служат на интересите на олигарсите и на тези, които имат пари за лобистки поправки в законите. Той призова гражданското общество „да не стои отстрани, защото по този начин те също пречат на демокрацията“. И посочи, че хората търсят своето бъдеще в чужбина и над половината българи не гласуват.

Икономическият растеж в страната не е голям, смята Стойнев. Според него, за да има догонващо развитие, ни е необходим растеж от над 6%, а не настоящите 2,5-3,1%.

Във връзка с това, че част от основните точки, изказани от Корнелия Нинова на Бузлуджа, биха изисквали законодателни промени, Стойнев заяви:

„Ако местните избори бъдат успешни за БСП, считам, че е съвсем нормално след това да има и предсрочни парламентарни избори. От една страна, управляващата коалиция се клати – виждаме, че те вече е почти нямат коалиционен партньор. Второ, българските граждани вече виждат и желаят промяната, която първо да започне от местната власт и след това да премине и на централно ниво.“

Стойнев е категоричен, че в левицата има стабилност и тя е в добра кондиция, а БСП преминава през „процес на излизане от Прехода“. Той обясни, че структурите по места ще имат правото да определят най-удачната формула за явяване на местните избори, но не и в коалиция с ГЕРБ:

„Ние сме готови да подкрепим силни граждански фигури, които да имат нужните качества и способности. Те в никакъв случай не трябва да бъдат затваряни само в рамките на една политическа партия или на конкретна коалиционна формула“, отговори Стойнев на въпроса дали БСП ще подкрепи Мая Манолова за кмет на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай