Стоянова видя шизофренно поведение у президента

Няма реформа на Валутния борд, категорична бе шефката на бюджетната комисия

Стоянова видя шизофренно поведение у президента | StandartNews.com
  • Няма реформа на Валутния борд, категорична бе шефката на бюджетната комисия

Шизофренно поведение от страна на президента видя депутатката от ГЕРБ и шеф на парламентарната бюджетна комисия в парламента Менда Стоянова.

"За мен президентът изпада в шизофренно състояние. Ето вчера имаше среща с японска делегация и обясняваше колко добре се развиват нещата в България. На следващата среща обаче ще обяви, че държавата е в разпад", показа недоумение Стоянова в интервю за бТВ.

Не сме обсъждали в групата идеята за импийчмънт на президента Румен Радев. Ще изчакаме да видим какво ще реши Конституционният съд. В чисто политически план ние сме обявили импийчмънт на президента още преди 3 години, каза депутатката.

"Речта му бе призив за сваляне на правителството. Той обяви война. Не може да говори за разпад на държавата. Това са внушения, които не отговарят на истината. Качеството на живот се повишава, не толкова бързо, колкото на всички ни се иска, но се повишава. Ние с Румен Радев не сме провели една нормална среща, на която да има диалог. Аз лично съм търсила среща с президента, но такава ми бе отказана. Как да говоря после за доверие?", попита Стоянова. 

"В речта си той направи още няколко внушения, които нямат нищо общо с истината. Той говори за реформа във валутния борд заради влизането ни в чакалнята на Еврозоната. Това е квалификация, която е подвеждаща. Някой е подвел президента, защото ясно и категорично заявихме, че няма да има реформа на валутния борд. Решението на Народното събрание е равно на закон. Ние решихме, че влизането в еврозоната ще стане само при курс от 1.95583 лева за евро", категорична бе Менда Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай