Старозагорските азбукари са "за" оставане в управляващата коалиция

Старозагорските азбукари са "за" оставане в управляващата коалиция | StandartNews.com

Излизането на АБВ от управляваща коалиция ще бъде стъпка в грешна посока. Това смятат мнозинството членове на партията в Старозагорско, съобщи лидерът на общинската организация в областния град Илия Златев в сряда. Според него участието на АБВ в управлението на страната при всички случаи ще бъде от полза за укрепването и развитието и като млада формация.

В Старозагорско партията вече има структури в 8 от 11-те общини и общо над 600 души членска маса. Идната седмица ще бъде учредена и областната организация и избрани нейните ръководни органи. За този уикенд пък е насрочен вътрешно-партийния избор на лидер на АБВ. Освен безспорният фаворит и на старозагорци – основателят на партията Георги Първанов, в надпреварата ще участват и двама местни лидери – Георги Величков от Пазарджик и Стилян Стефанов от Русе.

Редовните партийни членове ще могат да гласуват и електронно чрез специални карти или личните си данни. Във вота ще могат да участват и симпатизанти на АБВ. Техните бюлетини ще бъдат в отделна урна и няма да повлияят на избора на председател на партията. И този вот обаче ще бъде отчетен за сведение на националния форум в края на месеца, който ще утвърди избрания лидер на АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай