Симеонов с оферта към протестиращите

Лидерът на НФСБ покани техни представители на преговори

Симеонов с оферта към протестиращите | StandartNews.com
  • Лидерът на НФСБ покани техни представители на преговори

Интересно предложение към протестиращите отправи лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Зам.-председателят на НС покани водачите на протеста или техни представители на разговори в парламента. „Да заповядат в стаята на Обединени патриоти, ще ги чакаме още днес, за да изложат своите искания. След като диалог между президента и министър-председателят няма, нека да го потърсим на по-ниско равнище!“, добави той.

Агресивните хулигани, които вчера мятаха павета по полицаи, са били под въздействие на наркотици. Видяхме една прекалена агресивност и динамичност, а това е характерно за дрогираните, каза в интервю за Нова тв Валери Симеонов.  И допълни: „Сигурен съм, че това ще се докаже при разпитите и от пробите, които се вземат.”.

 „Тези агитки не идват от чужбина. Те са добре известни на полицейските органи. Изпъкват два големи проблема. Първият е неконтролируемото футболно хулиганство, а вторият – разпространението на наркотици. Футболните мачове в България почти винаги се превръщат в наркосборища. Там се раздава дрога. Поведението на т.нар. протестиращи е неадекватно“, коментира още Симеонов.

„Ясно е кой плаща. Бяха прихванати разговори с Васил Божков. Има достатъчно голям крими контингент, който е на свобода и е заинтересован в България да цари хаос. Това са тъмните сили на задкулисието. Те са използвани с политически цели“, заяви още лидерът на НФСБ. И подчерта, че близо два месеца полицаите са подложени на непрекъсната гавра. На такъв протест няма място за нормални и разумни хора, подчерта Симеонов. Според него снощният протест може да се определи като финал на амбициите на президента за овладяване на изпълнителната власт. „Това е провал за него. Той се показа като некомуникативен човек. Мои познати лекари го определиха като личност с много тесногръдо мислене. Той живее своя свят и страда от тежък нарцисизъм“, каза още Симеонов.

„Президентът и водачите на протеста не желаят никакви преговори. Това не е нормално. Всички проблеми могат да бъдат решени, ако се поставят, а тук няма диалог. Тези хора са като сталинисти, които си мислят, че само те са правите, а всички други – грешни“, добави народният представител.

Няма никакво съмнение, че ще ще изкараме докрай мандата, заяви Валери Симеонов. „Всичко би могло да се предотврати, ако от самото начало беше подходено малко по-твърдо. Аз и моите колеги от Обединени патриоти препоръчвахме това, но за съжаление премиерът и другите представители на изпълнителната власт не приеха. Трябваше с по-здрава ръка още в самото начало да се разчистят кръстовищата. Не биваше да се допуска протестиращи да заемат позиции по възлови кръстовища. Ако това бе направено, нямаше да се стигне до снощната вечер“, каза още Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай