Ще имаме европари за възстановяване от пандемията

добрата новина съобщи Манфред Вебер

Ще имаме европари за възстановяване от пандемията | StandartNews.com

България е сред страните, които ще могат да се възползват от Фонда за възстановяване след пандемията от коронавирус независимо от малкия брой заразените. Това заяви пред БНР председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер.

На въпрос за критериите, по които ще се определя кои са най-засегнатите държави, Вебер уточни: „Разбира се, първата идея е за хората, които са заразени. И това трябва да се взема предвид, тъй като в Северна Италия има региони, които бяха много сериозно поразени и тук трябва особен приоритет. Но последствията са далеч по-широки в икономически аспект.  България, например,  много добре управлява кризата и цифрите показват, че там заразените са най-малко в сравнение с другите държави. Това обаче не означава, че тя няма да има достъп до тези средства. Тя също е засегната икономически от тази криза и затова трябва да се възползва от този нов фонд“.

Очаква се председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да представи утре пред Европейския парламент Фонда, който е част от плана за възстановяване след пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай