СДС пак иска коалиция с ГЕРБ

Електоратът на сините не стига за самостоятелно влизане в следващото народно събрание

СДС пак иска коалиция с ГЕРБ | StandartNews.com

Електоратът на СДС не стига за самостоятелно влизане в следващото народно събрание. Затова най-старата дясна партия отново ще търси коалиция с ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори в края на март догодина. Това съобщи лидера на сините Румен Христов в предаването “Беновска пита“ на Канал 3. Досега двете партии успешно се явиха на европизборите и на някои места по време на кметския вот.

“Преди да започнем да водим преговори как и с кого се явяваме, ние работим много усилено по програмата си за 45-ия парламент. Истината е, че СДС получава една подкрепа на 80-100 хил. гласа, които не са достатъчни, за да влезем в парламента и ако не влезем в коалиция, обричаме тези гласове да бъдат преразпределяни“, каза Румен Христов.

“Истината е, че България има нужда от дясно управление. Надявам се, че в следващия парламент ще имаме изцяло дясно управление. БСП биха довели страната до нова национална катастрофа. Те не могат да управляват и не трябва да управляват“, допълни още той.

Лидерът на Съюза на демократичните сили изрази надежда, че до края на юли България ще бъде в чакалнята за еврозоната, споделяйки пълната си подкрепа към пълноправното членство на страната ни към Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай