СДС: Оставката на Караниколов е загуба за България

Икономическият министър е работил много за идване на стратегическите инвеститори в страната, каза главният секретар на СДС Илия Лазаров

СДС: Оставката на Караниколов е загуба за България | StandartNews.com

Пред БНТ тази сутрин главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира трите министерски оставки от вчера вечерта - на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешния министър Младен Маринов и на икономическия министър Емил Караниколов.

Самият Лазаров не познава двама от тях, познава само Емил Караниколов. Според Лазаров оставката на Караниколов е загуба за България в момента, защото икономическият министър е работил много за идване на стратегическите инвеститори в страната.

Предложихме като решение на сегашната криза Велико народно събрание за цялостна промяна на конституцията, каза Лазаров. Още от ВНС, когато 39-те депутати на СДС не подписаха новата конституция, ние смятаме, че тя е грешно зачената, в нея има противоречия - между президентската институция и Министерски съвет, между различните власти.

"Смятаме, че това е изход от сегашната ситуация, защото свикване на ВНС първо ще отпуши напрежението, второ - ще могат да се борят идеи", каза Илия Лазаров.

Моделът не се разгражда със смяна на едни гастрольори с други, това не е решение на въпроса, гледаме го последните 30 години отбеляза той.

И за избора на главния прокурор коментира, че Гешев е избран по промените в съдебната система, предложени от Христо Иванов като министър на правосъдието. Винаги опира до това личността на избирания, няма проблем в модела.

Десницата са ГЕРБ и СДС, другите не са десни, подчерта Илия Лазаров. "Ние имаме споразумение с ГЕРБ за дългосрочно партньорство", припомни главният секретар на СДС.

"От наша страна има категорично желание за партньорство с ГЕРБ, то е идеологическо партньорство", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай