Ревизоро става екоминистър (ОБНОВЯВА СЕ)

Оставката на Нено Димов ще бъде гледана в парламента в сряда, уточни той.

Ревизоро става екоминистър (ОБНОВЯВА СЕ) | StandartNews.com

Емил Димитров - ревизоро ще е новият министър на околната среда и водите, съобщи току-що вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви Красимир Каракачанов.

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание в сряда. Досегашният министър Нено Димов подаде оставка, след като беше задържан заради водната криза в Перник.

„Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година”, категоричен бе Каракачанов.

Коалиционният съвет беше неприятен, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Представителите на медиите запитаха бившия вицепремиер как е преминала сбирката при Бойко Борисов, а той отвърна лаконично: "Изключително неприятно!" И напусна ядосан сградата на Министерския съвет през задния вход.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай