Разкриха трима от новия кабинет!

Премиер ще остане Стефан Янев

Разкриха  трима от новия кабинет! | StandartNews.com

Пловдив отново ще има солидно представителство в новия служебен кабинет, чийто състав ще бъде оповестен утре от президента Румен Радев. Днес държавният глава издаде указ за разпускането на 46-ия парламент, а утре ще назове новите лица в поредното служебно правителство. По информация на „Марица“ в него ще има трима пловдивчани.

Новото име, произлизащо от Града под тепетата, е това на бъдещия транспортен министър Христо Алексиев. В края на тази седмица – на 19 септември, роденият в Кючук Париж политик ще навърши 41 години. За него е известно, че баща му е кореняк пловдивчанин, а майка му е родом от близкото село Брестник.

От 27 януари до 4 май 2017 г. е назначен за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в първото служебно правителство на Румен Радев. През юли тази година лидерът на ИТН Слави Трифонов го предложи като кандидат за поста в своя проектокабинет, който не се състоя.

До момента Алексиев заема висш мениджърски пост в Национална компания "Железопътна инфраструктура". Той е женене и има две деца.

Очаквано, премиер в третия служебен кабинет на Радев да бъде роденият в Поповица 61-годишен генерал Стефан Янев. Той е завършил Техникума по електротехника под тепетата, преди да започне армейското си образование. За последно пловдивски кадър стана министър-председател през 1995 г., когато Жан Виденов оглави правителството на БСП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай