Рашков: Кюлчетата деморализираха МВР

Вътрешният министър отиде в Пловдив, главен инспектор Петър Тодоров е назначен за зам.-директор на ОДМВР под тепетата

Рашков: Кюлчетата деморализираха МВР | StandartNews.com

"Чудя се кое доведе до това в службите на МВР да се появи престъпност. Има деморализация в структурите от горе до долу и това ще стигне до служителите. Когато виждаме кюлчета злато за лека нощ, това се отразява и на морала на кадровия служител на МВР". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след среща в ОДМВР-Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ: 7 ченгета са арестувани в Пловдив/ОБНОВЕНА/

Главен инспектор Петър Тодоров е новият зам.-директор на ОДМВР-Пловдив. Тодоров имал 30-годишен опит в системата.

"Ръководството на МВР оценява случилото се като удар към институцията, което се отразява на имиджа на всички служители. Това е резултат от упорита и успешна издирвателна операция. Няма престъпност с или без пагони - в конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони, не сме сигурни какъв е мащабът, поздравявам колегите", каза Рашков.

По отношение на отстранения шеф на трето РУ в Пловдив, Рашков подчерта: „С г-н Рогачев няма напредък, защото той се намира в болница в Пловдив. Вчера установихме контакт, той е на болнично легло. Затова не можем да предприемаме действия за неговото уволнение и наказване“, каза още той.

Останалите задържани полицаи имат мерки за задържане до 72 часа, стана ясно още от брифинга.

Рашков посочи, че големите служби, като СДВР, не могат да бъдат обезглавени и имат нужда от ръководства, затова е сложил за шеф досегашният заместник-директор Антон Златанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай