Бензиностанции тревожат президента

По-добре да направим център за технологии и иновации за нашите деца, каза президентът

Бензиностанции тревожат президента | StandartNews.com

Президентът Румен Радев заяви пред репортери, че строителството на държавни бензиностанции у нас, ако се случва така, както се правят магистрали и язовири, не трябва да става факт.

"Вместо да строим 100 бензиностанции, по-добре да направим център за технологии и иновации за нашите деца", посъветва Радев, който посети в гр. Садово Института по растителни и генетични ресурси "Константин Малков".

Президентът коментира и намаляването на ДДС за ресторанти и туризъм на 9%. По думите му трябва да има цялостен подход, който да е справедлив и да не се действа на парче.

"Кризата с COVID-19 изведе на преден план въпросът за хранителната безопасност. Българите не трябва да разчитат на внос за прехрана. Земята ни е благодатна, трябва да заложим на нашата наука и на трапезата на всеки е редно да има български продукт", заяви Радев и добави, че трябва да има ясни и справедливи критерии за субсидиите. "Трябва да направим така, че да възобновим нашата агро наука", добави той.

Относно отхлабването на мерките, държавният глава заяви, че отдавна е призовал за план с ясни критерии за излизане от кризата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай