Радев зове да укрепваме имунитета си

Президентът призова хората да спазват мерките

Радев зове да укрепваме имунитета си | StandartNews.com

Правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери, кравеферми и т.н., а беше изпуснато важно време за много отговорни действия, а също и за непопулярни действия. Правителство, което цели да оцелее от ден за ден, не може да предприеме такива мерки. Това коментира президентът Румен Радев във връзка с влошената епидемична ситуация у нас.

Многократно призовавах правителството да подаде оставка с ясен мотив – не може правителство, което е с единствена цел собственото си оцеляване да води България през такава криза, заяви държавният глава пред репортери. Според него след пропуснатото ценно време „виждаме панически мерки, комсомолски ентусиазъм“.

Затова и Радев призова хората да спазват мерките, да укрепват имунитета си „и да не разчитат на телевизионни спасители“.

България трябва да се бори за това преговорната рамка за Северна Македония по пътя ѝ към ЕС да е обвързана с рамковата позиция на Народното събрание по темата с ясни гаранции за спазването на принципите, заложени в Договора за добросъседство. Ако това не се случи – да бъдат отложени преговорите със Скопие до обвързващо двустранно споразумение, заяви президентът.

„Членството на Северна Македония в ЕС е изключително важно и България го е подкрепила, но трябва да имаме ясни гаранции, че нашето единство като нация и нашето културно-историческо наследство няма да бъдат поставени под въпрос от външни фактори“, категоричен беше Радев.

Какво не можем да си позволим при сегашната ситуация с обидни за страната ни текстове в учебници, по паметници и т.н.? „Да легитимираме омразата към България“ и „да ипотекираме нашата национална идентичност“, отбеляза Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай