Радев усуква за чата с Бобоков

Оправдава се за подкрепата към милионера, пак нападна прокуратурата

Радев усуква за чата с Бобоков | StandartNews.com
  • Оправдава се за подкрепата към милионера, пак нападна прокуратурата

Нищо секретно няма в чата между президента и бизнесмена Пламен Бобоков и, ако прокуратурата го покаже в цялост, ще се види, че в него няма нищо нередно. Това коментира Румен Радев във Велико Търново. Повод бе публикуваният вчера от прокуратурата чат между него и обвиняемият милионер, в който Бобоков изказва специални благодарности на Радев за подкрепата.

ВИЖ ОЩЕ:Борисов: Радев не е девица

Радев обаче така и не каза какво е съдържанието на кореспонденцията. В типичния си стил вместо това нападна за пореден път държавното обвинение. "Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредния медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието, там където са тежките проблеми в областта на управлението на държавата", каза Радев. И допълни: „Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта”.

"Чакам прокуратурата да докаже, че не действа селективно и манипулативно. На ход е прокуратурата", опита се отново да прехвърли топката президентът. И взе да се оправдава: "Какво правят чуждите посланици в България - при всяка среща те настояват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво правят - промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес.

Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, вземам със себе си голяма бизнес делегация. Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа.“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай