Радев с нова тактика: Взе да защитава Божков

Представители на правителството потвърждавали обвиненията на бизнесмена от Дубай

Радев с нова тактика: Взе да защитава Божков | StandartNews.com

Румен Радев предприе нова тактика днес, като се изказа в пола за укриващия се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков. Според държавния глава Божков звучи по-убедително от обвинителите.

Радев определи като несериозен и труден за реализация евентуален политически проект на бизнесмена Васил Божков, който обвиняем за 18 престъпления и пребивава в Дубай, става ясно от публикация в „Дневник“.

По време на посещение в Генерал Тошево президентът коментира последните обвинения на Божков към управляващите. Според него разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна и за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт.

"Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която предоставя се потвърждава от представители на правителството въпреки опитите за неглижиране на фактите", заяви Радев.

В коментар на видеозаписа, в който министърът на земеделието призовава производители "да се придържаме, че няма измами с евросубсидиите и всичко е наред", президентът заяви, че тя е изрекла на глас цялата философия на кабинета - разпределяне на пари на близките до властта фирми без оглед на крайния резултат и прикриване на измамата. Според него с последвалите обяснения по темата "има опити да ни накарат да не вярваме на това, което чуваме, но няма как да стане", пише „Дневник“.

"При тези скандали за Брюксел ще става все по-трудно да подкрепя корупционното статукво в България", каза още Радев, цитиран от пресслужбата си. Той добави, че европейските средства следва да се разпределят прозрачно и да достигат до работещите производители. Радев не пропусна да критикува властта и за действията срещу коронавируса. На въпрос за евентуалното удължаване на извънредната епидемична обстановка той посочи, че все още няма ясни критерии за стъпките, които се предприемат. "Влязохме в това извънредно положение без някакви ясни критерии и излизаме от него рязко също без ясни критерии. Тук за е мен големият риск", е мнението на президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай