Психолог сравни лидерите с ученици. Мангъров като Алиса

Росен Йорданов анализира мимиките и гласа на политиците у нас

Психолог сравни лидерите с ученици. Мангъров като Алиса | StandartNews.com

Какво ни казаха политическите лидери не с думи, а с израженията на лицата си и тона на гласа си, регистрирайки се за участие в парламентарните избори? Отговор на този въпрос даде психологът Росен Йорданов в интервю за бТВ. Не трябва обаче да се пренебрегва фактът, че той също е политически ангажиран – той е учредител на Евро-атлантическия център на Цветан Цветанов и член на неговия Управителен съвет. Очаква се да бъде един от водачите на листи на Републиканци за България.

Първи в ЦИК подадоха документи „Демократична България“ и „Републиканци за България“, но по време на регистрацията Атанас Атанасов и Цветан Цветанов „приличаха на бивши кинозвезди, попаднали на не особено престижен конкурс, в който се включват по принуда. Битката не е за лидерска позиция, а за място в лигата“, каза Йорданов.

Психологът използва метафора, за да опише и поведението на Корнелия Нинова и Даниела Дариткова, които регистрираха в ЦИК БСП и ГЕРБ. Според него двете дами са се държали като „начални учителки, които водят урок по заместване“ с „равнодушие и обран патос“.

Интересно е, че когато Дариткова говори за следващия парламент, тя преминава несъзнателно от положително към отрицателно кимане, което показва, че тя не смята, че следващото Народно събрание ще може да излъчи кабинет, каза Йорданов.

Общото между Мая Манолова и от „Изправи се! Мутри, вън!“ и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е, че „приличат на начумерени ученици, които стоят на двора“ и „искат да изкажат своето недоволство“, но също така да се „оправдаят за един провал и защо на са си взели изпита“, смята Йорданов.

Критикът на НОЩ и на противоепидемичните мерки и настоящ кандидат-депутат от АБВ доц. Атанас Мангъров пък прилича на „ученик в ново училище – доволен, но не знае къде се намира“, каза психологът. Доц. Мангъров прилича малко и на Алиса в страната на чудесата - видимо доволен, но не знае къде точно се намира, даде своята оценка криминалният психолог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай