Първи номинации: Габриел vs. Станишев на евровота

Започна голямото надцакване на партиите за Бруксел

Първи номинации: Габриел vs. Станишев на евровота | StandartNews.com

Голямото надцакване за евровота започна. ГЕРБ и БСП излязоха с първите си номинации. Българският еврокомисар срещу лидера на ПЕС ще е големият сблъсък, сочат предложенията на партийните структури по места на ГЕРБ и БСП. Засега Мария Габриел и Сергей Станишев имат най-много номинации. Евроизборите ще са на 26 май.

ВИЖ ОЩЕ: Цветанов намекна: Габриел № 1 в листата на ГЕРБ

За издигането на Габриел като № 1 в листата на ГЕРБ намекна днес вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той участва в конференция на тема „Киберсигурността в Европейския съюз: начини да отговорим на все по-нарастващите заплахи“.

ВИЖ ОЩЕ: Номинираха Сергей Станишев и Елена Йончева за евродепутати

Габриел е получила най-много номинации в структурите на управляващата партия. Говорим за над 10 хил. номинации, които са от 232 общини, каза пред журналисти Цветанов. По думите му Габриел "има изключително голям потенциал, защото е работила по много сериозни досиета както като евродепутат, така и като еврокомисар“.

На миналите евроизбори водач на листата на ГЕРБ за Брюксел бе Томислав Дончев. На вота той получи рекордните над 108 000 преференции. Въпреки това той се отказа от мястото си европарламента.

На противоположния полюс - БСП, по брой номинации води Сергей Станишев. В Столетницата обаче се води люта битка между него и някогашната му половинка в живота - Елена Йончева. Тя е желание на соцлидерката Корнелия Нинова и това много раздвоява другарите по места, твърдят от "Позитано" 20. Поредните кандидатури дойдоха днес от Шумен. Червената структура излъчи 17 имена за Брюксел като първите 2 са на Сергей и Елена. Двамата водят почти навсякъде като само си разменят първото и второто място. Пленум на червените ще отреди накрая кой ще поведе БСП към Европарламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай