Протестърският театър на Румен Радев

Кани прорурски партии на консултации,заявиха от СДС

Протестърският театър на Румен Радев | StandartNews.com

Президентът Румен Радев покани партии и движения, създадени в последните години или месеци, повечето от тях проруски и свързани с протестите срещу настоящото управление.

 Но предпочете да забрави проевропейски партии с дългогодишна история. Това се казва в позиция на сегашната партия СДС, които са извън парламента, но се явиха в коалиция с управляващата партия ГЕРБ на последните евроизбори.

Консултациите на Румен Радев с извънпарламентарни партии, обявени уж за датата на изборите, напълно свалиха маската на обитателя на "Дондуков" 2, негодуват от СДС и твърдят, че се създава ново ОФ (организация на Отечествен фронт).

"Не сме засегнати ни най-малко от отношението му, защото мястото на СДС не е в тази компания от проруски, производни на БСП и пред заличаване, партии", пишат сподвижниците на Румен Христов.

От СДС пишат, че президентът се среща с протестърските партии и се изживява като техен лидер. Той на спокойствие "бабува на новата коалиция, която да осъществи голямата мечта на президента - да дърпа конците на изпълнителната власт", пишат от СДС.

"Протестърският театър от лятото нямаше за цел да свали управлението, защото никоя от формациите, които участваха в него, не беше готова за избори. 

Това беше сцената, на която се подготвяше новата коалиция, под юмрука на Радев", пишат от СДС. Според тях, коалицията иска властта на всяка цена за себе си, а нейните лидери нямат търпение да седнат на политическата софра.

"Подробностите се уточняват сега, а обществото е залъгвано, че темата е датата на изборите. Вероятно Радев е наясно, че няма да има втори мандат и задкулисно се опитва да си подсигури политическо бъдеще", пишат от СДС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай