Президентът успокои тона за F-16

Държавният глава вече държи за спазване на параметрите по сделката

Президентът успокои тона за F-16 | StandartNews.com

Съвсем различен тон демонстрира днес президентът Румен Радев по време на среща с представители на фирмата-производител на самолетите F-16 „Локхийд Мартин“. Радев бе един от най-яростните критици на сделката за изтребителите, но вече гледа по-прагматично на постигнатите споразумения.

Пълнотата на пакета наземно оборудване и въоръжение за новите изтребители F-16, както и спазването на сроковете за доставка са от ключово значение за оперативните способности на българските ВВС, е казал Румен Радев на среща с директора по бизнес развитието в „Локхийд Мартин” Ранди Хауърд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

България очаква устойчивост и финансова предвидимост в процеса на модернизация на военновъздушните сили, е подчертал Радев.

На свой ред Хауърд е бил категоричен, че фирмата ще изпълни сроковете по договор и страната ни ще получи „многофункционални самолети със съвременни отбранителни способности”.

Той е обяснил, че „компанията ще търси финансови буфери в споразумението за пълноценната поддръжка на самолетите и тяхното оборудване, както и за постигане на търсените от България способности”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай