Премиерът: Ще спазим срока за строежа на АМ Хемус

Във Варна премиерът разгледа нова сграда на детска градина, обновения операционен блок в МБАЛ "Св. Анна" и спортен комплекс

Премиерът: Ще спазим срока за строежа на АМ Хемус | StandartNews.com

Крайният за построяване на автомагистрала "Хемус" - 2024 година, ще бъде спазен, каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев.

По думите на министър-председателя кризата с Ковид-19 няма да повлияе на строителните дейности и изграждането на пътя върви на пълни обороти. Премиерът уточни, че от вчера вече се работи и по ключовия участък Ботевград - Мездра, а до няколко дни трябва да започнат дейностите в района на Велико Търново - в посока Плевен и в посока Търговище.

Новите случаи на заразени с коронавирус нарастват, но се движим на границата на разумния риск и трябва да продължим да спазваме дистанция, дисциплина и мерките за дезинфекция, допълни Борисов. Той подчерта, че пандемията не е приключила и българите не бива да се успокояват.  Хубавото е, че вирусът в момента не е толкова свиреп, много хора го прекарват сравнително леко, а броят на оздравелите се увеличава, допълни премиерът. И уточни, че трябва да се полагат усилия за опазването на възрастните хора и тези с хронични тежки заболявания.

За предстоящия туристически сезон премиерът посочи, че румънската страна все още се бави с отварянето на границите, макар че България е готова. В близките дни предстои у нас да пристигне гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, с когото също ще водим разговори, посочи Борисов. Той каза още, че в момента на границите на страната ни няма никакви проблеми и всичко се обработва много бързо.

Премиерът допълни, че пандемията няма да доведе до забавяне за влизането на България в т.нар. чакалня на Еврозоната. По думите му след няколко часа по темата той ще разговаря с еврокомисар Маргрете Вестагер. За нас най-важно е това, което касае банковия съюз, посочи Борисов. По думите му контролът на Европейската централна банка ще дисциплинира българската финансова система и ще е гаранция за спокойствието на вложителите.

Във Варна днес премиерът разгледа нова сграда на детска градина, обновения операционен блок в МБАЛ "Св.Анна" и спортен комплекс. След това той отпътува за нос Емине, където се провеждат ракетни стрелби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай