Политолози коментираха появата на Доган

Обществото не иска в момента толкова резки промени, коментира Първан Симеонов

Политолози коментираха появата на Доган | StandartNews.com

Поведението на протестиращите при появата на почетния председател на ДПС в „Росенец“ е много показателно, заяви политологът Първан Симеонов по Нова телевизия. Ако обществото наистина беше наелектризирано, нямаше точно така да се реагира при вида на „дразнителя“. Ако натрупаното от тези 30 години напрежение е толкова голямо, то нямаше протестиращите отидат при Доган и да му кажат да разпределя баницата по-точно. Това е симптоматично и показва нещо много важно, а именно - протестният авангард е поизбързал, а обществото е далеч по-назад. Сиреч, обществото не иска в момента толкова резки промени, коментира Симеонов.

Появата на Доган е симптоматична и е още едно доказателство, че протестът все повече заприличва на предизборна надпревара, заяви политоголът доц. Татяна Буруджиева. Според нея ДПС ще направи всичко възможно да остане политическия балансьор в обществото.

Доган няма да изпусне възможността да се покаже отново като човек, който може да умиротвори ситуацията, така както досега много пъти се е случвало, добави Буруджиева. Той ще направи всичко възможно, за да запази третото място на изборите и очаквам ДПС да започнат да се втвърдяват, каза още Буруджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор САТНДАРТ
Коментирай