Подала ли е оставка Ирена Соколова?

Рокадата ще се обяви в понеделник, протестиращи затварят пътя за Гърция

Подала ли е оставка Ирена Соколова? | StandartNews.com

Премиерът е поискал оставката на областния управител на Перник Ирена Соколова, тя си я е оставила, вече е ясен  й наследникът й – бившият раонен кмет на Перник Емил Костадинов. Рокадата се обяви първо в няколко регионални, а после и в национални медии, но официално потвърждение от министерския съвет няма. Самата Соколова  на днешния протест пред сградата й коментира оттеглянето си от поста с думите: По-важно е какво можем веднага да направим с кризата.  

Перничани обаче отказаха слушат обясненията и повече от час скандираха: „ Къде са парите за ремонта на язовирната стена" и "Къде ни е водата" пред областната управа.

Хората негодуват, че водата не стига,  мръсна е и се опасяват от болести.  Напрежението в града се усили след разногласия в кои часове ще има режим и взе кулминация вечерта, когато протестиращи окупираха автобуси и не пускаха съгражданите им да се приберат у дома.

Утре протестиращите ще затворят и пътя за Гърция.  

Заради протестите и невъзможността да бъде овладяно напрежението в града, възникнало от нечувания воден режим, председателката на женската организация на ГЕРБ ще отговаря лично пред премиера Бойко Борисов за кризата в поверения й район, твърди Епицентър.

По неофициална информация свалянето на Соколова е по искане на Министерския съвет, което официално ще бъде огласено в идващата сряда, съобщава пернишкия сайт „Мироглед“

Новият областен управител ще бъде обявен още в понеделник, той е бившият кмет на „Изток“и и настоящ общински съветник Емил Костадинов. Преди да стане управник той е работил като главен експерт в Областно пътно управление, отдел „Инвестиционно ремонтни-дейности” към Агенция „Пътна инфраструктура“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай