Обвиняем в шпионаж с мерак да прави партия

Николай Малинов обяви, че ще участва в изборите

Обвиняем в шпионаж с мерак да прави партия | StandartNews.com

 

Политическият терен яко се разкаля след като обявеният в шпионаж Николай Малинов, шеф на „Русофили“, обяви планове да прави партия. Руската информационна агенция ТАСС гръмна с новината, че подобно решение е било обсъдено днес по време на общото събрание на движението. На сбирката Малинов е бил преизбран от събралите се 165 души за водач на „Русофили“. По данни на медията, цитирана от БГНЕС,  на събранието присъствали представители на различни партии,  видни дейци на Българската православна църква и обществени организации.   

„Като експерт постоянно говоря за събитията в Москва, как трябва да се развиват отношенията между България и Русия... вероятно това дразни силно някой“, казал Малинов и уточнил, че партийно-политическият проект ще бъде реализиран до края на тази година, а новата организация щяла са се постарае да участва в предстоящите парламентарни избори, които са насрочени за март.

Малинов получи обвинение в шпионаж, а неговият близък приятел и човекът, които предложил Румен Радев за президент на среща с Корнелия Нинова - Леонид Решетников, бе обявен за персона нон грата именно покрай шпионския скандал.

Съдията, който позволи на Малинов докато е с обвинение да отиде до Москва и да бъде награден лично от Путин, Андон Миталов пък бе първият магистрат у нас обвинен в корупция от САЩ.

По данни на прокуратурата, Николай Малинов e бил и връзката на банкера – беглец Цветан Василев с руския олигарх Константин  Малофеев.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай