Нинова пак зажали за Борисов в парламента

Управляващите отхвърлиха искане на БСП за изслушване на премиера

Нинова пак зажали за Борисов в парламента | StandartNews.com

Депутатите отхвърлиха настояването на БСП премиерът Борисов да бъде изслушан в Народното събрание заради мерките, които е взело правителството за борба с чумата по дребните преживни животни и обявените 6 огнища през месец юни 2018 година.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя да бъдат оповестени и стенограмите от Председателския съвет тогава:

"И тогава и сега ни обвинявахте, че не сме прави. Но днес тук, този, който трябва да отговаря на нашите питания, е министър-председателят. Защото, на модела "престъпление -смяна на министър и продължаване по старому", трябва да се сложи край. От нашата парламентарна група не искаме нищо друго, освен две неща - истината и да има справедливост"

Мария Белова от ГЕРБ заяви, че искането е неоснователно:

"Ако това предложение на колегите беше подкрепено, щяхме да сме изправени пред ситуация, те да искат изслужване на премиера за всички отхвърлени административни актове.

Ние от ГЕРБ ще искаме за всички потвърдени административни актове и това означава, че министър-председателят на страната ще стои цял ден в пленарната зала и ще го изслушваме за отхвърлените и потвърдените съдебни актове от независимата съдебна система".

"За" идването на министър-председателя в Народното събрание по казуса за чумата по дребните преживни животни гласуваха 54 депутати, 93 бяха "против", а 21 се въздържаха.

Всички депутати са с маски в пленарната зала. Заседанието на парламента започна с напомнянето от заместник-председателят Емил Христов, че е наложително депутатите да се съобразят с всички санитарни изисквания.

„Да напомня на всички: В пленарната зала нека да бъдем с поставени маски и да спазваме правилата във връзка с пандемията - за вашата собствена безопасност и за безопасност на колегите ви. Зная, че това предизвиква определени неудобства, но наистина, много моля, хората без маски да се съобразят с колегите, които са до тях“, каза Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай