Нинова: Не могат да ми искат оставката

Тези хора не представляват никого, освен себе си, заяви лидерът на БСП

Нинова: Не могат да ми искат оставката | StandartNews.com

60 човека на протест пред централата на "Позитано". Точно толкова е силата на вътрешната опозиция в БСП, която показват Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева. Така Корнелия Нинова коментира протестът под прозорците на партийната централа, който се обяви за нейната оставка като лидер на БСП.

"Това са 60 човека от 82 000 членове на партията. Тези хора не представляват никого, освен себе си. Не са упълномощени от партийните членове и партийните организации да правят това. Не могат да ми искат оставката, защото те не са ме избрали. Те работеха срещу моя избор. Работеха срещу прекия избор. За мен е изключително важно мнението на онези близо 80% от гласувалите, които ме избраха. Те са важни. Те не са, защото те винаги са били против мен", подчерта тя и добави, че никой не е искал оставката й по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова е разочарована, че в този важен момент, когато по думите й ролята на БСП е решаваща, се правят опити за дестабилизация на партията.

"Единственият ефект е публично и чрез медиите да изпратя послания за нестабилност в БСП и то в ключов момент, когато на пленума се решава подкрепата за кабинета. Жалко, че не могат да приемат за втора поредна година загубата", каза тя по адрес на вътрешнопартийната опозиция.

"Това е планът - да се попречи на създаване на стабилно правителство и на авторитета и стабилността на БСП. Дойдоха 60 човека, повикаха, послушаха музика и си отидоха. Важно е какво става вътре, легитимността и какво поднасяме. Отговорността е много тежка - да правим правителство в силно фрагментиран парламент", смята Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай