Нинова надъха своите на Бузлуджа

Не сме разделени, народе, изправи се и те ще паднат, призова червеният лидер симпатизантите на БСП

Нинова надъха своите на Бузлуджа | StandartNews.com

Червеният лидер Корнелия Нинова държа пламенна реч пред симпатизанти на БСП на Бузлуджа, в която ги увери, че партията не е разединена и може да се пребори с опонента си ГЕРБ. 

Тя увери, че партията не е ръководството, а привържениците, които са единодушни по важните въпроси: "Разделени ли сме по въпроса за това, че трябва да има общинско и държавно здравеопазване? И че не трябва да се доплаща в българските болници – не сме. Разделени ли сме за това, че трябва да има по един учебник за един клас по един предмет и държавата да поеме отговорност, и да не сменя съдържанието на българската история. Не сме. Не сме разделени и по това, че трябва да се грижим за българското производство и българската икономика. За да има доходи и социална политика. Разделени ли сме, че сме против Истанбулската конвенция и Пакта за миграция?", каза червеният лидер и получи овации от множеството.  

"Второто обвинение – „няма такава партия като БСП, тя си отива, тя постоянно залязва”. Чудя се на тези хора – в какво криво огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, защото 80 депутати са повече от 38, а 5 европейски депутати са повече от 4. И защото БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ на избори и Румен Радев е президент, а Илияна Йотова – вицепрезидент. И това - само за 3 години. Тези хора на това му казват – „отиват си”. Като гледаме това и като чувстваме емоцията, на нас ни изглежда като идване - гответе се, тук сме и идваме", посочи още Нинова. . 

Според нея днес държавата се управлява  чрез страх и апатия. "Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска и харесва, а заради страха, в който държи народа – заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Но държава не може да се управлява със страх", категорична бе Нинова. 

Тя коментира и намалението на партийните субсидии, чиято цел според нея била да унищожат БСП финансово. "Поставиха ни пред избор – да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е само алъш-вериж, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия – не се предаваме и не се продаваме, а продължаваме", заяви Нинова.

И призова симпатизантите да агитират по места хората за кандидат-кметовете на левицата, които щели да изпълняват куп социални дейности. Тя допълни, че докато ГЕРБ сменяли своите кметове, социалистите щели да издигнат хора, които са били 3-4 мандата и са обичани и уважавани от своите съграждани. Щели да имат и млади попълнения. Нинова каза още, че партньор на партията може да бъде всеки, който "милее за род и отечество, за семейство и дом, за добри доходи, достъпно здравеопазване, справедливост, борба с корупцията. Нека отворим умовете и сърцата си за всеки, който е готов заедно да извървим този път за промяната на България".

И в стилистиката на соцриториката, лидерът на БСП призова: "Народе, изправи се и те ще паднат! Да спасим България!". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай