Нинова иска правителство под условие

Лидерът на БСП каза кога ще подкрепят кабинет

Нинова иска правителство под условие | StandartNews.com

"Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи са социални и икономически. Правителство е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за БНР.

„В Народното събрание се чувстваме последователни, стабилни, нашите политики са ясни. Те са ясни опозиционни политики от 4 години, с конкретни алтернативни предложения. В момента сме като остров на стабилност в тези бурни дни", коментира тя. Нинова отново очерта условията на БСП, за да добави гласовете си към тези на протестната опозиция в Народното събрание:

„Ревизия на управлението на Бойко Борисов, социално-икономически мерки за преодоляване на кризата, планът за възстановяване и устойчивост, промени в Изборния кодекс... Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме намерение да го направим между първо и второ четене на предложението на „Има такъв народ“. Държавата ни не е готова за гласуване електронно или по пощата“.

Нинова каза, че ако се стигне до трети мандат, той ще е изпитание:

„Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме. Третият мандат ще е изпитание за когото и да е“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай