Над 10 000 на митинга на ГЕРБ /ОБНОВЕНА/

Не сме мутри, викаха хората към Румен Радев

Над 10 000 на митинга на ГЕРБ /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

ФОТО: ПИК

Над 10 000 души събра митингът на ГЕРБ, който изкрещя на Румен Радев: Не сме мутри. За митинга пред Министерския съвет дойдоха активисти на управляващата партия от цялата страна. Събитието е обявено в подкрепа на демокрацията и евроатлантическия път на България. Припомняме, че президентът, който вчера влезе в ролята на Кръстника, позволявайки на екзалтирани фенове да му целуват ръка като на дон Корлеоне, завърши речта си на тротоара с думите: Мутри, вън!

Хората на площата искат оставката на Румен Радев. В първите редици са и депутатите на ГЕРБ.

Не сме мутри. Румен Радев срина една институция на 140 години – НСО. Аз работя с тези момчета, а той ги обижда. Превърна президентството във фирма за лобизъм, изригна председателят на НС Цвета Караянчева. "Мутри ли сме, че направихме всичко възможно да преминем кризата и да опазим живота и здравето на хората", заяви и министър Деница Сачева, предаде ПИК.

"Да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!, обявиха още участниците в митинга.

Депутатът Маноил Манов призова хората да не търпят отношението на Румен Радев, който ги нарича мутри. „Няма свещени и запазени хора, единствения човек който има пълен имунитет това е президента. Той си позволява да говори затова, че разделяме обществото, той си позволява да ни дели на хубави и лоши, на негови подчинени, които не могат да бъдат проверявани от прокуратурата. Ние нямаме секретни документи в касите“, каза Манев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай