Младежкото ДПС: Време е за „Другото поколение“

Севзин Мехмед е новият лидер на младежкото ДПС

Младежкото ДПС: Време е за „Другото поколение“ | StandartNews.com

 

 

  • Сезгин Мехмед е новият председател на Младежкото ДПС
  • Имаме късмета да бъдем обучавани лично от д-р Ахмед Доган, каза евродепутатът Илхан Кючюк

"Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем крачка пред другите. Хиляди сме заедно в този момент. Именно пандемията със своята изолация и ограничения показа колко силно се нуждаем един от друг". Това заяви лидерът на младежите на ДПС Илхан Кючюк пред делегатите на осмата национална конференция, която се провежда днес онлайн. Тя е под мотото "МЛАДЕЖКО ДПС - БЪДЕЩЕТО ДНЕС" и събра 350 делегати от 357 имащи право на глас. Форумът на младите бе отложен през лятото заради пандемията.

В младежката конференция на ДПС, която със своите над 23 000 членове е най-голямата партийна структура на младежи в Европа, участват 350 души. Тя започна малко след 11 часа. В социалните мрежи стартира с видео, на което десетки млади партийци начело с председателя Илхан Кичюк стоят прави с маски в партийната централа в столицата като слушат първо българския, а после и европейския химн. Водещите обявиха, че като гости участват председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ, депутати и кметове на Движението.

Високият форум започна с отчета на евродепутата от групата на либералите в ЕП Илхан Кючюк, който е начело на младежката организация на ДПС вече 8 години. Сред основните теми, които той засегна бяха глобалните предизвикателства, пред които е поставен светът заради пандемията, отговорността, която младите хора трябва да поемат за съграждането на съвременното българско общество, личната кауза на всеки член на Младежко ДПС за правата и свободите на гражданите, активното участие на младежите в политиките на ЕС, както и позиционирането на младите хора на ДПС в дебата за конференцията за бъдещето на Европа.

"За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза. Заедността, като човешка близост, и сега се трансформира в сегашната конференция, която се провежда онлайн. С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен в трудните времена на пандемията“, каза още Кючюк.

Той подчерта, че младежите в ДПС имат уникалния шанс да имат много добри учители, в които се вслушват. Посочи, че младежите са признателни на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на лидера на партията Мустафа Карадайъ, който е и първият председател на младежкото ДПС.

Кючюк направи коментар на днешното управление и посочи приоритетите на младежите в ДПС.

"Днешното управление е провалено", каза Илхан Кичюк и добави, че проблемите в България трябва да се решават от млади хора.

Заяви, че сред приоритетите са дигитализацията и зелена икономиката. Обяви и новата инициативата "Другото поколение", която призовава за активно участие на младите хора в гражданското общество, а след това и в управлението.

Лидерът на младежите на ДПС припомни, че е младежката организацията е минала през много трудности и идпитания.

"Налагаше ни се да вземем и трудни решения, като това - да напуснем Националния младежки форум, въпреки че бяхме сред учредителите му, но нямаше как да съжителстваме с крайния национализъм", каза още в отчета си лидерът на младежите в ДПС.

"Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори .За първи път в историята ни, член на Младежко ДПС е президент на Европейските млади либерали. И за първи път по едно и също време имаме и вицепрезидент на Световните млади либерали.", заяви Кючюк и припомни, че те бяха домакини на световни форуми на либералите.

Припомни също, че именно уникалният етнически модел на д-р Доган „може да допринесе за развитието на Западните Балкани".

"17 г. съм част от ДПС. Моят ангажимент към Младежко ДПС ще продължи във времето", каза още лидерът на младежката организация.

„Д-р Ахмед Доган винаги е казвал, че най-ценното качество на един политик е знанието. Но колко от съвременните лидери са склонни да преминат тест за политическа култура и подготвеност? Колко от тях имат късмета да се учат лично от такъв учител? Ние имаме късмета и щастието да бъдем обучавани лично от Ахмед Доган", завърши изказването си Илхан Кючюк.

Онлайн приветствия отправиха и евродепутатът от групата на либералите Свения Хаан, както и Мартин Куте от фондация "Фридрих Науман". Поздрави към форума отправи Димитър Ванчов от проевропейската Либерално-демократската младина на Северна Македония, който благодари на Илхан Кичюк за съвместната работа с ДПС и заяви, че двете партии ще работят „за по-доброто утре“.

Конференцията продължава с изказванията.

Проведе се и избор за нов председател на младежкото ДПС. Това е Сезгин Мехмед, получил рекордни номинации от структурите по страната. Мехмед има магистърска степен по "Политически мениджмънт и публични политики" от Нов български университет и е завършил Българското училище за политика "Димитър Паница".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай