Министър недоволен от състоянието на летището

Той представи на депутатите информация за концесията

Министър недоволен от състоянието на летището | StandartNews.com

Изразих липса на удовлетворение от състоянието на летище "София" пред концесионера и изрично и категорично съм заявил, че очаквам и настоявам за бързи и видими резултати. Това каза министърът на транспорта Георги Тодоров по време на изслушването си за концесията на летище "София".

Той представи на депутатите информация за концесията. Процедурата за избор на концесионер е приключила, била е предмет на съдебно обжалване. Изборът на концесионер е потвърден от КЗК и от ВАС. Концесионният договор е подписан през юли миналата година. Концесионер е дружеството "СофКънект".

"Страните по договора са изпълнили така наречените предварителни условия и концесионерът е поел ефективното управление на летището на 19 април тази година", каза още министърът.

"За проследяване на изпълнението на концесионния договор съм създал нарочна комисия за контрол. Като министър направих няколко срещи с концесионера на летище "София". На срещите изразих липсата на удовлетворение от състоянието на летището към този момент. Изрично и категорично съм заявил, че очаквам и настоявам за бързи и видими резултати от страна на концесионера на летището", каза още министър Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай