Миков: Борисов чисто човешки създава симпатии

Когато човек се държи прекалено сериозно, тогава не получава разбиране

Миков: Борисов чисто човешки създава симпатии | StandartNews.com

Бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира пред бТВ начина на управление на Борисов и как той печели българския народ. Миков заяви, че премиерът умее чисто човешки да създава симпатии.

„Може би пък България е свикнала на такъв тип лидери. Когато човек се държи прекалено сериозно, тогава не получава разбиране“, каза Михаил Миков и похвали стила на министър-председателя.

„Смятам, че в момента той разбира, че има едно изчерпване на доверието с тези средства и търси други пътища. Да видим доколко ще е успешно“, допълни екслидерът на социалистите.

"В тази обстановка на политическо и обществено напрежение няма онази ясна лява алтернатива, която да дойде след дясно управление. БСП днес трябваше да стои здраво с идеите си и да замени това управление с другото, което очакват хората“, подчерта Михаил Миков.

„Това дали Борисов ще се отиде днес, утре или след шест месеца, няма да отмени големия въпрос – какъв е тонът, който задава БСП. Музиката на БСП трябва да бъде музика на солидарност, повече на социалистическата идея, отколкото на дребнавите заяждания“, каза Миков.

„За съжаление идеите, които предлагаме, не могат да спечелят обществен ресурс, който да даде подкрепа, която да ти позволи да реализираш тези идеи в управлението“, коментира още Михаил Миков.

Според него искането за Велико народно събрание е „пълен абсурд“. „Не може да се изпълни със съдържание действащата Конституция. Правова държава искат и днес протестиращите. Социална държава просто в България не се случи. концентрация на капитала, растящи неравенства. Всичко това е големият въпрос, който стои пред левицата като цяло“, на мнение е бившият лидер на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай