Мика Зайкова: Народът ни каза много точно какво иска

Доайенът ще открие първото заседание и на 46-ото НС

Мика Зайкова: Народът ни каза много точно какво иска | StandartNews.com

Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание на 21 юли 2021 г. от 9.00 часа.

Мика Зайкова, която се очаква да открие първото заседание и на 46-ото НС заяви, че още не си е подготвила речта. "С избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска", категорична бе тя и добави, че надсловът "Съединението прави силата" продължава да е формулата за успех.

"Изборът е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с ползването на тази процедура, да седнем и да си свършим работата. Да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото те това чакат", добави тя.

Относно името на новия председател на парламента Мика Зайкова заяви, че подкрепя напълно Ива Митева. По думите ѝ тя е великолепен юрист. Пълна подкрепа за кандидатурата на Митева бе заявена и от председателя на правната комисия в 45-ото НС Радостин Василев.

"Има такъв народ" ще проведе консултации с формациите, от които очакват подкрепа. "В последните дни показваме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи". Това каза пред журналисти Ивайло Вълчев, избран за народен представител в 46-ото Народно събрание в отговор на въпрос за готовността на ИТН за поемане на отговорността за съставяне на правителство.

Вълчев, който е един от сценаристите в шоуто на Слави Трифонов отклони и журналистическите въпроси за бъдещия председател на парламента, който трябва да бъде предложен от най-голямата парламентарна група, която след изборите на 11-ти юли е ИТН, както и дали това ще е Ива Митева, която бе председател в 45-ото НС.

"Още утре след началото на заседанието ще знаете това", каза Вълчев.

Той констатира, че вече са си направили изводите и оттук насетне нещата, които трябва да бъдат обявявани в парламента, ще бъдат обявявани там, а нещата които трябва да бъдат обявени след разговор с другите парламентарни групи, първо те ще ги научат.

"Ние ще комуникираме по начина, по който е изискуем", заяви Вълчев и допълни, че със сигурност ще бъдат максимално диалогични и комуникативни.

Той обясни, че утре предвид важността на деня и неговия церемониален характер, най-вероятно само ще бъде уточнено, кога ще се случват разговорите с останалите парламентарни групи в състава на 46-ото НС за подкрепа на евентуален бъдещ проектокабинет, излъчен от ИТН.

Вълчев бе категоричен, че името на новия министър-председател ще бъде обявено там, където му е мястото, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай