Мика Зайкова: И на Христос щяха да намерят кусури

Любимката на народа оптимист за кабинета

Мика Зайкова: И на Христос щяха да намерят кусури | StandartNews.com

„Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус  Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намери кусури“. Това заяви любимката на народа Мика Зайкова, депутат от „Има такъв народ“ и доайен на парламента в интервю за „Лице в лице“.

Повод за нейното изявление бяха политическите и медийни реакции към предложения за правосъден министър Момчил Иванов заради публикувани от него статуси в социалните мрежи. По нейните думи може да се стигне до съд заради тези твърдения.

Зайкова е категорична, че познава почти всички номинирани за министерски кресла в проектокабинета, тъй като са от нейната политическа сила и е участвала в тяхното обсъждане.

"Оптимист съм, че ще получим подкрепа за кабинета", каза Зайкова и мотивира думите си с жалоните, които заложи в речта си при откриването на 46-ото Народно събрание. Хората искат промяна и вече са уморени от избори, което са показали със своите гласове на вота, така че трябва политиците да се съобразят с тях.

По време на разговорите с партиите, в които тя е участвала на експертно ниво по въпросите на икономиката, е станало ясно, че имат общи приоритети като увеличението на пенсиите, но има разлика по отношение на това как да бъде постигнато то. Въпреки това Зайкова вижда в общите приоритети още един знак за подкрепа на кабинета на ИТН.

Няма разрив между служебното правителство и "Има такъв народ", категорична бе Зайкова. Партията се е отказала от идеята да кани служебни министри, защото искат по-голяма свобода на действие, но не те ще носят политическата отговорност.

"Статутът на служебното и редовното правителство е различен. При президента има повече свобода. При редовен кабинет трябва да се съобразяваш с приоритетите, които са договорили партиите", каза Зайкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай